Keuzehulp Voorgezet Onderwijs
Alphen aan den Rijn


CONTACT

www.coenecoopcollege.nl

Locatie Boskoop
Torenpad 102
2771 EV Boskoop
Tel. 0182 – 616 055

 • havo (+ tto)
 • vwo (+ tto)

Locatie Waddinxveen
Oude Dreef 6
2741 ST Waddinxveen
Tel. 0182 – 616 055

 • vmbo basis (+ lwoo)
 • vmbo kader (+ lwoo)
 • mavo
 • havo
 • vwo

Coenecoop College

Het Coenecoop College is een levendige school, waar de leerlingen het belangrijkste zijn en zich volop kunnen ontwikkelen. De enthousiaste leerlingen hebben allemaal talenten en ambities. Onze docenten geven daarom goed onderwijs waarin veel ruimte is voor maatwerk en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het Coenecoop is een middelgrote school, maar kleinschalig genoeg voor een gemoedelijke sfeer. In de onderbouw kan je kiezen voor de locatie in Waddinxveen (vmbo bl, kl, mavo, havo en vwo) of de locatie in Boskoop (havo en vwo). Kies je voor locatie Boskoop, dan kom je na de derde klas naar de locatie Waddinxveen voor de bovenbouw.

Naast de normale lessen, besteed je ook tijd aan wat jij zelf leuk vindt. In het eerste jaar kies je 4 projecten op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst of wetenschap. Vervolgens staat één middag in de week compleet in het teken van deze projecten. Deze projecten in klas 1,2 en 3 zijn onderdeel van de Coenecoop Academie. Street art, fotografie, debatteren, of een wereldburgerstage in een ontwikkelingsland zijn enkele voorbeelden van de uitdagingen die je aan kunt gaan in de Coenecoop Academie.

Onderwijs op maat in Boskoop

Op onze locatie Boskoop geven we onderwijs op maat. Er wordt lesgegeven aan de onderbouw van de niveaus havo en vwo. Tijdens de onderbouw in Boskoop geven we ‘onderwijs op maat’. Flexibele lessen, eigen keuzes, maatwerk en multifunctionele ruimtes maken dit mogelijk. In het rooster staat een aantal uren waarin je zelfstandig met de lesstof aan de slag gaat. Jouw coach helpt je bij het maken van een planning voor die uren.

 Iedere leerling start met lessen op vwo- of havoniveau. Als het nodig is, is het mogelijk een vak op een ander niveau te gaan volgen. We kijken naar wat jij kan en hoe jij het beste uit jezelf kan halen.

Tweetalig onderwijs (TTO)

Je kan op het Coenecoop College in Boskoop kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO). Je krijgt vanaf het eerste leerjaar een groot gedeelte van je lessen in het Engels. In een wereld waarin we steeds meer internationaal georiënteerd zijn, is een goede beheersing van de Engelse taal steeds meer een basisbehoefte. TTO ontwikkelt jouw taalniveau in een razend tempo.

Naast de lessen in het Engels werk je aan diverse projecten die uiteenlopen van een reis naar York, tot Brits theater en van een crickettoernooi tot aan leerzame dagexcursies. Als je interesse hebt in de Engelse taal en cultuur, dan is dit zeker een interessante uitdaging!

Meer weten? Agenda Coenecoop College


CONTACT

Marsdiep 289
2401 XH Alphen aan den Rijn
T. 0172 43 02 34
info@ashramcollege.nl

www.ashramcollege.nl

 • mavo
 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Ashram College
Alphen aan den Rijn

Op het Ashram College volg je een opleiding mavo, havo, vwo (atheneum of gymnasium). We zijn een creatieve school waar je vanaf het eerste jaar muziek, drama en beeldende vorming (Art-vakken) volgt en deze tot aan je examenjaar als keuzevak kunt blijven volgen. We vinden het belangrijk dat je leert wat je moet weten én dat je leert wat jij wilt leren. Naast de lessen in de klas en in de domeinen Art, Society, Science en Sport ga je tijdens de projecturen aan de slag met wat jij wilt. Vraag jij je vaak af hoe een Tesla nou precies werkt of heb je altijd eens een eigen tijdschrift over paarden willen maken? Dat kan tijdens de projecturen. Je leert - onder begeleiding van een docent - niet alleen meer over het onderwerp, maar ook over jezelf en je skills om projectmatig te werken. Natuurlijk helpen we je daar goed bij zodat je skills (onderzoeken, creatief denken, samenwerken etc.) ontwikkelt die je goed kunt gebruiken in de toekomst. In De Brugklas heb je een eigen coach met wie je jouw persoonlijke ontwikkeling bespreekt.

Nieuw op het Ashram: coderen

Wist je dat computers een taal spreken? En als je die taal spreekt er een wereld voor je opengaat? Tijdens de lessen coderen ga je leren om te denken als een computer zodat je met gemak computerproblemen kunt oplossen én computers kunt laten doen wat jij wilt. Een stukje zelfredzaamheid in de digitale wereld is niet alleen handig, maar het geeft je ook een streepje voor.

Meer weten? Agenda Ashram College Alphen aan den Rijn


CONTACT

Dr. A.D. Sacharovlaan 1
2405 WB Alphen a/d Rijn
0172 - 423 737
info@scalacollege.nl
www.scalacollege.nl

 • vwo regulier atheneum
 • vwo tweetalig atheneum
 • vwo tweetalig gymnasium

Scala College Sacharovlaan

Het Scala College locatie Sacharovlaan geeft onderwijs aan leerlingen uit 4, 5 en 6 (t)vwo. De vwo-locatie kenmerkt zich door kleinschaligheid (450 leerlingen en 40 docenten) en een academische sfeer, waarin leerlingen de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tot volwassenen.

Als leerling valt er veel te kiezen. Naast een rijk aanbod aan vakken zoals, maatschappijwetenschappen, kunst, BSM, Latijn en Grieks, bieden we je de mogelijkheid extra programma’s te kiezen zoals anatomielessen en robotica. Of je kunt deelnemen aan het “Model United Nations-programma”, waarin leerlingen worden uitgedaagd met elkaar te spreken over wereldwijde uitdagingen als het klimaat en oorlog. Bovendien nodigen we regelmatig wetenschappers en andere mensen uit voor inspirerende colleges. Naast het reguliere vwo-programma kiezen veel leerlingen voor ons tweetalige IB-programma, waarin naast taalvaardigheid veel ruimte is voor cultuur, literatuur en jaarlijks een buitenlandse excursie, met als hoogtepunt een internationale stage in een zelf te kiezen land in de vijfde klas. Onze nadruk op internationalisering heeft de inspectie ertoe gebracht om het vwo het predicaat “Excellent” toe te kennen.

Het behalen van een diploma is zeker belangrijk, maar daarnaast vinden we het essentieel jongeren op te leiden tot burgers die in de wereld van morgen het verschil kunnen maken. Daarom dagen we je uit samen met je mentor keuzes te maken in je opleiding en geven we je veel vrijheid. Bijvoorbeeld de vrijheid om je opleiding sneller te doen of om soms lessen over te slaan zodat je op andere manieren met je ontwikkeling bezig kan zijn.

Meer weten? Agenda Scala College Sacharovlaan


CONTACT

Tolstraat 11
2405 VS Alphen aan den Rijn
T. 0172 – 449 510
admlyceum@scopescholen.nl
www.groenehartscholen.nl/lyceum

 • havo
 • havo / vwo
 • vwo (atheneum)
 • vwo (gymnasium)

Groene Hart Lyceum

Het Lyceum is een school voor havo/vwo (atheneum en gymnasium) in Alphen aan den Rijn. Het Lyceum staat voor uitdagend leren. De leerlingen worden door hun vakdocenten in alle lessen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Het Lyceum geeft leerlingen alle ruimte en steun om hun talenten te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om met Anglia op hoog niveau Engels te leren, kunnen leerlingen die graag (technisch) onderzoeken en ontwerpen het Technasium volgen en besteden we veel aandacht aan cultuur, met kunst in het gebouw en muziek en beeldende vorming als eindexamenvakken.

Meer weten? Agenda Groene Hart Lyceum


CONTACT

Kees Mustersstraat 6
2406 LK Alphen a/d Rijn
0172 - 423 737
info@scalacollege.nl
www.scalacollege.nl

 • Vmbo-basis/kader klas 1 en 2
 • vmbo-theoretische leerweg klas 1 en 2
 • havo klas 1 en 2
 • tweetalig klas 1 t/m 3 havo en vwo
 • vwo klas 1 t/m 3

Scala College Nieuwe Sloot

Locatie Nieuwe Sloot van het Scala College wordt ook wel het ‘onderbouwhuis’ genoemd. Leerlingen uit klas 1 en 2 van alle niveaus en 3 tweetalig havo, 3 tweetalig vwo en 3 vwo krijgen er les. Het onderwijs is zo georganiseerd dat leerlingen en docenten over vier teams zijn verdeeld. We hebben een vmbo, havo, vwo en tto team. Ieder team, dat uit ongeveer twintig docenten bestaat, wordt aangestuurd door een teamleider. Zo zorgen we voor echt kleinschalig onderwijs, waardoor je als leerling gekend wordt. Docenten weten wie je bent en als er wat is, kun je altijd bij docenten en zeker je mentorcoach terecht. Korte lijnen dus! Dat vinden we heel belangrijk.

We hebben ons onderwijsconcept dit jaar aangepast. Dit betekent dat iedere leerling nog intensiever begeleid wordt door een mentorcoach. Ons doel is namelijk een leerling te helpen in het maken van keuzes en daardoor leert meer regie te hebben over zijn eigen leerproces. Als onderbouwleerling kun je kiezen voor regulier of tweetalig onderwijs. Kies je voor regulier onderwijs? Dan maak je ook een keuze voor een van onze highschools of de sportklas. 

Het Scala College sluit daarmee aan bij de behoefte en talenten van leerlingen waardoor ze met meer plezier naar school gaan.

Meer weten? Agenda Scala College Nieuwe Sloot

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren.
Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.