Keuzehulp Voorgezet Onderwijs
Alphen aan den Rijn


CONTACT

Marsdiep 289
2401 XH Alphen aan den Rijn
T. 0172 43 02 34
info@ashramcollege.nl

www.ashramcollege.nl

  • mavo
  • havo
  • atheneum
  • gymnasium

Ashram College
Alphen aan den Rijn

Op het Ashram College volg je een opleiding mavo, havo, vwo (atheneum of gymnasium). We zijn een creatieve school waar je vanaf het eerste jaar muziek, drama en beeldende vorming (Art-vakken) volgt en deze tot aan je examenjaar als keuzevak kunt blijven volgen. We vinden het belangrijk dat je leert wat je moet weten én dat je leert wat jij wilt leren. Naast de lessen in de klas en in de domeinen Art, Society, Science en Sport ga je tijdens de projecturen aan de slag met wat jij wilt. Vraag jij je vaak af hoe een Tesla nou precies werkt of heb je altijd eens een eigen tijdschrift over paarden willen maken? Dat kan tijdens de projecturen. Je leert - onder begeleiding van een docent - niet alleen meer over het onderwerp, maar ook over jezelf en je skills om projectmatig te werken. Natuurlijk helpen we je daar goed bij zodat je skills (onderzoeken, creatief denken, samenwerken etc.) ontwikkelt die je goed kunt gebruiken in de toekomst. In De Brugklas heb je een eigen coach met wie je jouw persoonlijke ontwikkeling bespreekt.

Nieuw op het Ashram: coderen

Wist je dat computers een taal spreken? En als je die taal spreekt er een wereld voor je opengaat? Tijdens de lessen coderen ga je leren om te denken als een computer zodat je met gemak computerproblemen kunt oplossen én computers kunt laten doen wat jij wilt. Een stukje zelfredzaamheid in de digitale wereld is niet alleen handig, maar het geeft je ook een streepje voor.

Meer weten? Agenda Ashram College Alphen aan den Rijn


CONTACT

Achterweg 1
2421 EB Nieuwkoop
0172 – 579216
nieuwkoop@ashramcollege.nl

www.ashramcollege.nl

  • vmbo-basis
  • vmbo-kader
  • vmbo-theoretische leerweg
  • havo

Ashram College
Nieuwkoop

Je advies is vmbo of havo en je bent helemaal klaar voor de middelbare school. Je krijgt nieuwe vakken, voor elk vak een andere leraar en elk uur les in een ander lokaal. Spannend! Bij jou in de buurt is een kleine, veilige school die overzichtelijk is en waar je al snel iedereen kent – en zij jou.
Die school is het Ashram College in Nieuwkoop. Bij ons kun je de tijd van je leven hebben én een waardevol diploma halen, want al jaren slaagt bij ons jaar al meer dan 98%!

Verder is het bij ons heel erg gezellig en leer je vooral door te doén! Je krijgt op een traditionele manier les, maar we gebruiken ook een chromebook en er worden door de leerlingen heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast krijg je alle kansen om kennis te maken met allerlei verschillende beroepen zodat je straks heel goed weet wat je later worden wilt. Nieuwsgierig geworden? Ga naar een van onze kennismakingsmiddagen en laat je verrassen!

Meer weten? Agenda Ashram College Nieuwkoop

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren.
Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.