Durven = Groeien

  • Space


CONTACT

Dr. A.D. Sacharovlaan 1
2405 WB Alphen a/d Rijn
0172 - 423 737
info@scalacollege.nl
www.scalacollege.nl

  • vwo regulier atheneum
  • vwo tweetalig atheneum
  • vwo tweetalig gymnasium

Scala College Sacharovlaan

Het Scala College locatie Sacharovlaan geeft onderwijs aan leerlingen uit 4-, 5- en 6-vwo. De vwo-locatie kenmerkt zich door kleinschaligheid (450 leerlingen en 40 docenten) en een academische sfeer, waarin leerlingen de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tot volwassenen. Als leerling valt er veel te kiezen. Naast een rijk aanbod aan bijzondere vakken zoals kunst, dans, BSM, maatschappijwetenschappen, Latijn en Grieks, bieden we je de mogelijkheid extra programma’s te kiezen zoals anatomielessen en robotica. Of lid te worden van het “Model United Nations-programma”, waarin leerlingen worden uitgedaagd met elkaar te spreken over wereldwijde uitdagingen als het klimaat en oorlog. En we  nodigen regelmatig wetenschappers en andere mensen uit voor inspirerende colleges.

Naast het reguliere vwo-programma kiezen veel leerlingen voor ons tweetalige IB-programma, waarin naast taalvaardigheid veel ruimte is voor cultuur, literatuur en jaarlijks een buitenlandse excursie, met als hoogtepunt een internationale stage in een zelf te kiezen land in de vijfde klas. Onze nadruk op internationalisering heeft de inspectie ertoe gebracht om het vwo het predicaat “Excellent” toe te kennen. 

Net zo belangrijk als een mooi diploma vinden we het essentieel dat we jongeren met karakter opleiden, die in de wereld van morgen het verschil kunnen maken. Daarom dagen we je uit samen met je mentor keuzes te maken in je opleiding en geven we je veel vrijheid. Bijvoorbeeld de vrijheid om je opleiding sneller te doen of om soms lessen over te slaan zodat je op andere manieren met je ontwikkeling bezig kan zijn. 
 

Meer weten? Ga naar www.scalacollege.nl

Vragen? Stel ze gerust
aan onze schoolleiding

Ezra Meijer
Directeur
info@scalacollege.nl

Agenda

Voorlichtingsavond voor ouders groep 8

Dinsdag 14 november 2023, 19.00-21.00 uur

Meer informatie

Durfactie groep 7 en 8

Woensdag 15 november 2023, 14.00 tot 17.00 uur

Kennismaken met het Scala College? Durf jij het aan? Meer informatie

Durfactie groep 7 en 8

Woensdag 6 december 2023, 14.00 tot 17.00 uur

Kennismaken met het Scala College? Durf jij het aan? Meer informatie

Open huis voor groep 7 en 8

Donderdag 1 februari 2024, 18.30-21.00 uur

Maak kennis met het Scala College! Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren.
Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.