Grenzeloos leren

  • Space


CONTACT

Dr. A.D. Sacharovlaan 1
2405 WB Alphen a/d Rijn
0172 - 423 737
info@scalacollege.nl
www.scalacollege.nl

  • vwo regulier atheneum
  • vwo tweetalig atheneum
  • vwo tweetalig gymnasium

Scala College Sacharovlaan

Het Scala College locatie Sacharovlaan geeft onderwijs aan leerlingen uit 4, 5 en 6 (t)vwo. De vwo-locatie kenmerkt zich door kleinschaligheid (450 leerlingen en 40 docenten) en een academische sfeer, waarin leerlingen de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tot volwassenen.

Als leerling valt er veel te kiezen. Naast een rijk aanbod aan vakken zoals, maatschappijwetenschappen, kunst, BSM, Latijn en Grieks, bieden we je de mogelijkheid extra programma’s te kiezen zoals anatomielessen en robotica. Of je kunt deelnemen aan het “Model United Nations-programma”, waarin leerlingen worden uitgedaagd met elkaar te spreken over wereldwijde uitdagingen als het klimaat en oorlog. Bovendien nodigen we regelmatig wetenschappers en andere mensen uit voor inspirerende colleges. Naast het reguliere vwo-programma kiezen veel leerlingen voor ons tweetalige IB-programma, waarin naast taalvaardigheid veel ruimte is voor cultuur, literatuur en jaarlijks een buitenlandse excursie, met als hoogtepunt een internationale stage in een zelf te kiezen land in de vijfde klas. Onze nadruk op internationalisering heeft de inspectie ertoe gebracht om het vwo het predicaat “Excellent” toe te kennen.

Het behalen van een diploma is zeker belangrijk, maar daarnaast vinden we het essentieel jongeren op te leiden tot burgers die in de wereld van morgen het verschil kunnen maken. Daarom dagen we je uit samen met je mentor keuzes te maken in je opleiding en geven we je veel vrijheid. Bijvoorbeeld de vrijheid om je opleiding sneller te doen of om soms lessen over te slaan zodat je op andere manieren met je ontwikkeling bezig kan zijn.

Meer weten? Ga naar www.scalacollege.nl

Vragen? Stel ze gerust
aan onze schoolleiding

Ezra Meijer
Vestigingsdirecteur
info@scalacollege.nl

Agenda

Workshops groep 8

Woensdag 4 november 2020, Vanaf 13:45 uur

Altijd al eens het Scala College willen bekijken en beleven? Meer informatie

Workshops groep 8

Woensdag 25 november 2020, Vanaf 13:45 uur

Altijd al eens het Scala College willen bekijken en beleven? Meer informatie

Open huis voor groep 8

Maandag 25 januari 2021 t/m Vrijdag 29 januari 2021, vanaf 19.30 uur

Maak in deze week kennis met het Scala College d.m.v. webinars en meet&greets Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren.
Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.